Summitul Tinerilor, eveniment prin care elevii pot să-și facă auzită vocea

By 28 February 2017Redacţia Elena Cuza, Ştiri

Federația ce reprezintă tinerii și organizațiile de tineret din România, Consiliul Tineretului din România (CTR), a organizat, în perioada 11-16 noiembrie 2016, Summitul Tinerilor. Participanții au avut ocazia de a se întâlni cu personalități remarcante ale mediului de afaceri, civic, artistic și sportiv și de a dezbate prioritățile mișcării de tineret alături de liderii principalelor organizații de profil.

Consiliul Național al Elevilor (CNE) a fost reprezentat de Alexandra Tuţă și Ruxandra Dobre, vicepreședinți ai structurii.

Potrivit președintelui Consiliului Tinerilor din România, prima ediție a Summitului Tinerilor poate fi descris ca un eveniment de maximum impact la nivel național. Este un eveniment de care tineretul din România, tineret afectat de numeroasele hibe ale sistemului și de jocurile de culise ale decidenților, avea neapărată nevoie în vederea conștientizării rolului pe care vocea lor, mai puternică, mai încrezătoare, îl poate avea în vederea influențării schimbării.

„Înaltul Patronaj acordat de Președintele României confirmă valoarea ideii care stă în spatele său și succesul fazei pilot și oferă o recunoaștere instituțională extrem de importantă întregului demers”, a spus Mihai Dragoș, președintele Consiliului Tineretului din România.

Leave a Reply