Tenisul, marea mea pasiune.

By 21 November 2014Sport

„Trebuie să faci sport ca să fii sănătos”, „Sportul înseamnă energie, viaţă”, acestea sunt lucrurile pe care mi le-au spus părinţii mei, încă, de când eram un copil de cinci ani. M-au dus la polo, la fotbal, am încercat şi baschet, chiar. Niciunul dintre aceste sporturi nu m-a atras atât de mult pe cât m-a atras tenisul.

Felul în care sare mingea când se loveşte de rachetă, timpul scurt de gândire între lovituri, dominarea adversarului, toate fac parte dintr-un ansamblu de lucruri care m-au făcut să îmi doresc să performez în acest domeniu. Aveam doar 6 ani când m-am apucat de tenis şi racheta era un pic mai mică decât mine.

 

Am făcut multe sacrificii ca să performez, părinţii mei de asemenea. Sacrificii materiale, financiare, iar eu am renunţat la prietenii, la fotbalul cu băieţii din spatele blocului de pe maidan, la ieşirile în club şi la suc cu fetele. Ies, dar mai rar, pentru că acest sport îmi solicită timp, implicare, odihnă, suflet. Fără suflet depus, nu cred că aş fi ajuns aici, şi nici fără sprijinul şi sfaturile părinţilor mei. Acum în era online-ului am realizat că am ales corect, am ales să fac sport şi sunt bucuros că sunt sănătos, că sunt plin de energie şi că am prieteni buni care mă cheamă la suc devreme, până în ora 22.00, gândindu-se la mine că a doua zi am antrenament.”

O admir pe Simona Halep. Ea este un exemplu pentru mine și dovada vie că, prin muncă și antrenament pot ajunge acolo unde îmi doresc. Nu am ratat niciun meci al tenismenei. Trăiesc alături de ea fiecare minge. De altfel, meciurile ei reprezintă un fel de antrenament pentru mine. Am multe de învățat de la ea. Sper ca într-o zi să cânte imnul și pentru mine la o competiție de mare slam.

Leave a Reply