Tinerii cântăreți de jazz din Capitală se pot lansa în cadrul New Jazz Voices

Cea de a șaptea ediție a Bucharest Jazz Festival va avea loc în Capitală. În cadrul evenimentului va avea loc un nou program de promovare a tinerilor interpreți din jazz-ul românesc, intitulat New Jazz Voices.

Bucharest Jazz Festival își propune să facă muzica jazz accesibilă unui segment cât mai mare de public și, în același timp, să descopere și să lanseze tinere talente ale jazz-ului autohton printr-un concurs dedicat tuturor vocaliștilor de jazz din România. Concursul New Jazz Voices conține trei criterii importante: abilități vocale-originalitate, acuitatea sunetului, expresivitate, interpretare, abilități specifice jazz-ului-simț ritmic, frazare jazz-istică și capacitatea de a improviza. Nu în ultimul rând, se va ține cont și de calitățile artistice care trebuie să transmită publicului emoție, carismă și prezență secenică.

Procesul de selecție în vederea concursului New Jazz Voices se încheie după decizia membrilor juriului asupra câștigătorului și nu se pot depune contestații. Juriul este format din trei membri, iar artistul câștigător va fi invitat să concerteze pe scena Bucharest Jazz Festival în cadrul ediției din 2018.

Organizatorii se așteaptă la un număr cât mai mare de participanți.