Un licean la stand-up. Ce impact are comedia asupra adolescenților

Un eveniment dedicat iubitorilor de stand-up comedy a avut loc la Sala Palatului. Pe scenă au fost Dan Badea, Cătălin Bordea și Cosmin Nedelcu, zis și Micutzu, iar în deschiderea fiecăruia, alți comedianți și-au făcut numărul de stand-up. Aceștia au fost Radu Bucălae, Nelu Cortea și Alex Mocanu.

Glumele au stârnit hohote de râs și aplauze printre cei 4.000 de spectatori pe tot parcursul spectacolului. Acestea au fost foarte diversificate și pentru toate vârstele, chiar dacă au predominat mai mult tinerii.

Cireașa de pe tort a fost apariția lui Micutzu de undeva din sală, însoțit de un taraf. Aceștia au continuat să cânte și pe scenă, spre surprinderea spectatorilor. Evenimentul a durat aproximativ două ore, iar la sfârșit toată lumea a plecat bine dispusă. 

Consider că evenimentele de acest gen au un impact foarte mare asupra tinerilor deoarece, pe langă starea de bine provocată, acestora li se deschid ochii cu privire la lumea înconjurătoare și problemele vieții. 

Umorul este esențial în viața liceenilor. O glumă bună te poate ajuta, la un moment dat, să te integrezi într-un anumit grup. În orice clasă și în orice gașcă trebuie să se râdă mult, mai ales după o zi extenuantă la școală.

Glumele și, implicit râsul, îți dau o stare de bine și te ajută să o iei de la capăt, plin de energie, chiar dacă, poate, ai stat până târziu să înveți la Română sau să rezolvi problemele la Matematică.

De asemenea, umorul te ajută să treci mai ușor peste problemele cu care te confrunți. Emoțiile negative aproape dispar când asculți ceva amuzant.

Tocmai de aceea, este important ca elevii de liceu să meargă la show-uri de stand-up comedy. Poate că, uneori, glumele sunt puțin cam deplasate sau limbajul este ușor vulgar, dar dincolo de asta nu ai cum să nu pleci de la un astfel de spectacol cu o stare de bine. Iar apoi ai motive de glumit cu prietenii tăi.