Unghiile, arma secretă a fashion-istelor

Articol de Alexandra Spătaru,
Liceul “I.L.Caragiale”

Nu este un secret că nouă, fetelor ne place să fim mereu la modă. În fiecare an, tendințele se schimbă, iar noi facem tot posibilul să le urmăm. Fie că vrem să avem cele mai cool haine, cea mai modernă frizură ori o manichiură ca-n reviste, este suficient să-ți arunci ochii pe catwalk-urile faimoase, să iei notițe și odată puse în aplicare, devi o adevărată fashionistă.

În ceea ce privește tendințele toamnă/iarnă 2015-2016 în materie de manichiură, simplu este noul colorat.

1. Se poartă unghiile nude

Sezon după sezon, oja nude rămâne în topul preferințelor pe catwalk. Este atât de versatilă încat nu influenteaza în niciun fel cromatica sau stilul vestimentar. Singura ojă care arată bine pe orice forma a unghiei, pe unghii de lungimi diferite şi nu cunoaste neajunsul de a fi în contextul nepotrivit. O poţi purta atât în club cât şi la birou. De la nuantele de nude subtile, precum Essie – ‘Limo Scene’ sau bine-cunoscuta ‘Adore-A-Ball’, la nuanţe în curs de apariție pe piață, mult mai puterice, precum Deborah Lippmann – ‘Skin Deep’, trebuie doar să te înarmezi cu răbdare și să-ți cauți nuanța perfectă.

2. Oja neagră, în tendinte

Nail-artiștii MAC s-au îndragostit de oja neagră cu finish lucios aplicată pe unghii scurte (Fausto Puglisi, Sass and Bide, Jonathan Saunders) sau în degrade, cu sclipici auriu , pe unghii false lungi (Vivienne Westwood Red Label). Este alegerea perfectă pentru ținutele de seară, în special celor carora vrei sa le dai o nota grunge, punk-rock.

3. Se poarta din nou manichiura frantuzească reinventată

De la influențe subtile de semiluna sau french-ul “V chevron”, în culori tari, poti încerca orice combinații de mijloc.

4. Oja roșie, un must al sezonului rece

Completează-ţi accentele roșii de pe buze din acest sezon cu o manichiura în cele mai variate tonuri de rosu, de la corai la burgund. Artistii nail art Essie, JINsoon şi MAC au mizat totul pe rosu.

5. NAIL ART

Nail art-ul continuă să fie în tendințe, însa nu este deloc complicat. De la manichiura minimalista cu accente de negru (Alexis Mabille Officiale, DAKS London) la accente de sclipici auriu şi cristale aplicate (Badgley Mishka, Delpozo), nail art-urile moderne sunt usor de recreat pe unghiile fashion-istei moderne.

Leave a Reply