Ziua Armatei, sărbătorită de elevii Colegiului Vianu

By 5 December 2016Redacţia Tudor Vianu, Stiri

Ziua Armatei, sărbătorită de elevii Colegiului Vianu

Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”

Elevii de la Colegiul de Informatică „Tudor Vianu” au putut să vadă ce arme folosesc militarii români și ce implică această carieră, în cadrul unei demonstrații ce a avut loc la liceul lor, cu ocazia Zilei Armatei.

În fața elevilor au venit mai mulți membri ai Armatei Române și le-au ținut cursuri de instruire. Ulterior, vianiștii au putut afla detalii tehnice despre armamentul din dotarea Forțelor terestre și s-au putut fotografia lângă mașinile blindate, aduse în curtea colegiului cu această ocazie.

Tinerii militari au răspuns întrebărilor elevilor prezenți la acest eveniment și au făcut o demonstrație de mânuire a armamentului din dotare.

În Bucureşti, “Ziua Armatei României în şcoli” s-a desfășurat între 17 și 24 octombrie. În prima zi, aceasta a avut loc la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, unde au participat militari din Batalionul 2 Infanterie.

Pe 18 octombrie, la Liceul Teoretic “Dimitrie Bolintineanu” au fost militari din Centrul 13 Comunicaţii şi Informatică, pe 19 octombrie la Liceul Tehnologic “Theodor Pallady” – militari din Batalionul 313 Cercetare, pe 20 octombrie la Liceul Teoretic “Tudor Vladimirescu” – militari din Batalionul 495 Infanterie, pe 21 octombrie la Colegiul Naţional “Cantemir Vodă” – militari din Batalionul 1 CIMIC (Cooperare civili-militari), iar pe 24 octombrie la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” – militari din Batalionul 265 Poliţie Militară.

Militarii le-au împărtăşi tinerilor experienţe personale din misiunile interne şi internaţionale şi rolul fiecărei categorii de forţe în Armata României.

 

 

Leave a Reply