150 de ani de Colegiul „Cantemir Vodă”

By 16 November 2018Redactia Cantemir Voda

Colegiul Național „Cantemir Vodă” din Capitală a împlinit, în această toamnă, 150 de ani de la înființarea sa. În acest context, profesorii și elevii instituției de învățământ au organizat mai multe manifestări pentru a celebra evenimentul.

Gala aniversară a fost, de departe, cel mai important moment din calendarul sărbătorii de la „Cantemir Vodă”. În cadrul acesteia s-a adus un omagiu atât celor care au fondat liceul, dar și dascălilor și tinerilor care au trecut de-a lungul timpului pragul unității școlare.

Între evenimentele desfășurate în cadrul liceului s-a numărat și un recital susținut de corul școlii, precum și piese de teatru, interpretate de elevii de la „Cantemir Vodă”. Actele teatrale au fost atât în limba română, cât și în engleză.

Actele artistice au fost completate de melodii interpretate de elevi ai liceului la pian, piese atât din repertoriul muzicii clasice, cât și din cel al muzicii pop.

De asemenea, cu această ocazie mai multe personalități, foști elevi ai liceului, au venit la manifestări și au povestit cum a fost perioada în care studiat în acest colegiu, ce amintiri plăcute sau amuzante au, dar și lecțiile cele mai importante pe care le-au învățat.