Anonimi la noi, faimoși la ei

By 22 February 2015Diverse

La noi in țară, nume precum Ingrid Vlasov, Maria Lucia Hohan, Lorena Sârbu sau Rhea Costa nu ne sugerează prea multe. In schimb, peste hotare, acest nume fac mii de euro cu ajutorul creațiilor pe care le realizează. Vedetele de la Hollywood au ales să-i promoveze pe designerii români pe covorul roșu de la marile evenimente din lumea filmului sau amuzicii. Jennifer Lopez, Taylor Swift sau Lady Gaga sunt doar câteva dintre starurile care au purtat creații românești. “Sunt inovative” au spus acestea când au fost intrebate de ce au ales să se imbrace in haine românești.

Maria Lucia Hohan este poate cel mai cunoscut designer român în străinătate, creaţiile sale vestimentare ajungând să fie purtate de celebrităţi printre care Nicole Scherzinger, Selena Gomez, Maria Menounos , Eva Longoria, Katherine Heigl sau Vanessa Hudgens, la unele dintre cele mai importante evenimente din lume, inclusiv la Premiile Oscar. Maria a urmat la Paris L’Institutut Superieur Des Arts Applique, secţiunea design textil, pentru ca apoi să lucreze pentru alte branduri, înainte de a-şi lansa propriul brand, MLH, în anul 2004.

Ingrid Vlasov, alt nume deja sonor peste hotare, reușește să devină mai bine cunoscută in afara țării. Vedete precum Lady Gaga sau Rihanna, decid să-i poarte colecțiile, iar 2010 rămane o dată istorică, fiind anul in care avem primul designer roman inclus in calendarul oficial al Săptămânii modei la Paris, Ingrid reușind să cucerească și presa pariziană.

Rhea Costa, pe numele real, Andreea Constantin, s-a remarcat și ea peste hotare. Andreea Constantin este un fost model și stilist care a fondat în anul 2009, brandul Rhea Costa. În câțiva ani, rochiile sale au devenit un brand cunoscut la nivel internațional. Designerul nu confecționează doar rochii, ci și, fuste, bluze și accesorii.

Șerban Ioana, Liceul Iuia Hasdeu

Leave a Reply