Campanie împotriva violenței

Echipa Euroscola din cadrul Școlii Centrale din București a lansat un proiect de combatere a violenței în școală și în familie. Campania se numește „Me & You & Everyone we know” și își propune, în primul rând, să spună „NU!” violenței de orice tip.

Potrivit anunțului de lansare a proiectului, campania are scopul de a lupta împotriva violenței în școală și în familie, precum și împotriva hărțuirii, printr-o acțiune colectivă de reflecție si de prevenție.

De asemenea, se dorește educarea comunității școlare și locale în spiritul noțiunii de respect.

Inițiatorii își doresc să ajute elevii să găsească strategii de rezolvare a conflictelor și soluții pentru a combate faptele de discriminare și hărțuire.

Nu în ultimul rând, de dorește protejarea victimelor violenţei în școală și familie.

Proiectul este coordonat de prof. Irina Mercioiu și prof. Dorela Popescu. Echipa este formată din: Gicariu Letiția, Drang Teodora, Szasz Adelina, Cotan Alexandru, Tcaciuc Andreea, Urse Cristina, Constantin Rareș, Șerb Sofia, Nițescu Adela, Avramescu Maria, Ștefan Zara, Sudițoiu Cezar, Giura Maria și Geamănu Alexia.

Acest demers este foarte bun, din punctul meu de vedere, mai ales că mulți liceeni se confruntă cu acte de violență. Fie că vorbim despre bullying sau agresiunea familiei asupra liceenilor, există colegi care nu au curajul să vorbească despre asta, iar traumele pe termen lung pot fi irecuperabile