„Cartea noastră cea de toate zilele”.

By 6 May 2015Educatie

Din dorinţa de a încuraja cititul, reprezentaţii unei asociaţii au lansat o campanie, numită „Cartea noastră cea de toate zilele”. Astfel, ei au adunat mai multe cărţi ce le sunt destinate elevilor cu vârsta cuprinsă între 8-14 ani, de la Școala Gimnazială „Grigore Ghica Voievod”.

„Scopul evenimentului este, cu siguranță, încurajarea cititului. Sunt cărți pe care le avem prin bibliotecă și care nu sunt folosite. De ce să se întâmple asta? Atâta vreme cât ele ajung într-o bibliotecă la care au acces elevii, oameni care se formează și care citesc, credem că au mult mai multe șanse ca paginile lor să fie citite de mai multă lume. Dorim să extindem acest mini-proiect pe viitor”, a spus Cătălina Radu, reprezentant SmartChange, unul dintre organizatorii campaniei.

Organizatorii susţin că au fost donate 200 de cărţi, însă se aşteptau ca numărul lor să fie mai mare.

„Nu trebuie însă nici să fim dezamăgiți, deși se putea mai bine. Proiectul a avut în mod evident un impact mai mare decât cel pe care îl vedem noi. Am fost sunați de oameni care au preferat să le ducă direct la școală și deci acele cărți nu au mai trecut pe la noi, dar bănuim că au ajuns deja, ceea ce ne bucură”, a mai spus Cătălina Radu.

Cărţile au fost donate până în 20 aprilie, pentru a fi oferite elevilor în perioada sărbătorilor pascale. Acțiunea de donație de cărți a fost coordonată de Asociația ESCU, susținută de Primăria Sectorului 2, în parteneriat cu centrul cultural-educativ SmartChange.

 

Ana-Maria Dumbravă, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”

Leave a Reply