Câștigătorul premiului Nobel pentru Literatură, inspirație pentru liceeni

Kazuo Ishiguro este câştigătorul din acest an al Premiului Nobel pentru Literatură. În vârstă de 64 de ani, Ishiguro s-a născut în Japonia, dar a emigrat în Regatul Unit la vârstă de cinci ani, alături de familie. Cel mai cunoscut român al sau, “Ramasitele zilei” (1989) a fost ecranizat în 1993, având în distribuție actori precum Anthony Hopkins și Emma Thompson.

Consider că orice câștigător al unui premiu Nobel poate deveni un exemplu pentru adolescenți. În primul rând, atunci când se anunță câștigătorul acestui cunoscut concurs, e bine ca măcar o carte să fie citită din lista celor scrise de autorul în cauză.

Culturi diferite, concepte despre viață pe care nu le-ai întâlnit sau poate o abordare inedită a unor povești pe care deja le știai pot face obiectul cărților câștigătorilor de premiu Nobel.

Tocmai de aceea ar fi bine ca toți liceenii să fie la curent cu autorii care ajung să fie premiați pentru literatura pe care o scriu.

Până acum, dintre cele 109 Premii Nobel pentru Literatură acordate scriitorilor premiaţi, au fost premiate 14 femei.

Decernarea premiilor Nobel va avea loc, conform tradiţiei, în cadrul unui banchet, în data de 10 decembrie, data încetării din viaţă a lui Alfred Nobel.