Concurs Humanitas

By 22 February 2015Educatie

Concursul Humanitas este o intrecere pe teme de cultură generală intre licee. Echipele înscrise în concurs sunt formate din câte trei elevi. Fiecare liceu va gazdui câte două etape de concurs.

Vor fi puse câte 12 întrebări din fiecare temă şi câte o întrebare din Codul bunelor maniere şi Dicţionar al greşelilor de limbă, fiecărei echipe în parte, pe rând. Întrebările vor fi adresate tuturor membrilor echipei, aceştia se vor putea consulta înainte de a raspunde. Pentru a raspunde, elevii au un timp de gândire de 15 secunde. La finalul fiecărei etape se face un clasament bazat pe punctajul obţinut de fiecare echipă. Primele două echipe, cele care vor acumula cel mai mare număr de puncte după primele patru etape, ajung în finală.

Premiul cel mare este un cupon cu care poți lua gratis oricare nouă apariție a editurii Humanitas timp de un an.

Insă, pentru a ajunge să participi la acest concurs trebuie să indeplinești mai multe cerințe. Cititul trebuie să fie pasiunea ta cea mai mare. Trebuie să ai noțiuni din diferite domenii de la literatură clasică, biologie matematică și până la reguli de bune maniere.

Concursul debutează la inceputul fiecărui an școlar și se desfășoară pe perioada celor două semestre. Marele câștigător se desemnează in luna iunie.

Apătean Cătălin, Liceul Spiru Haret

Leave a Reply