Copiii, atraşi să descopere comoara din Grădina Botanică

By 30 August 2015Timp liber

Zeci de copii au luat cu asalt, sâmbătă, pe 30 mai, Grădina Botanică din Capitală. Motivul? Descoperirea unei comori. Estevorba despre „Vânătoarea de Comori”, eveniment organizat de Organizaţia Team Work, special pentru cei mici cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Voluntarii costumați în personaje din basme i-au întâmpinat pe micuți la intrarea într-un tărâm magic al poveștilor, presărat din loc în loc cu prinți și prințese, regi și regine, faraoni, indieni sau alte personaje.
„Vânătoarea de comori este un eveniment ajuns la cea de-a zecea ediţie, el fiind organizat de Organizaţia Team Work. Copiii între un an şi 12 ani merg pe un traseu, aflat în gradina Botanică, unde vor întâlni personaje de basm, de la prinţi, regine, spiriduşi, vrăjitoare, Scufiţa Roşie sau Lupul. Ei trebuie să răspundă întrebărilor puse de aceste personaje şi merg mai departe, până la comoară. Comoara anul acesta este un premiu dulce. Copiii sunt foarte încântaţi de acest proiect. Acesta este şi motivul pentru care în realizăm an de an”, a explicat Silviu Lupean, voluntar Team Work.
Pentru a descoperi comoara ascunsă, copiii au parcurs şapte puncte ale traseului stabilit în zonele reprezentative ale Grădinii Botanice. Ei au răspuns la întrebări de ecologie, ce au avut rolul de a le stimula gândirea, de a le dezvolta spiritul competitiv, dar și de a-i distra. Pe parcursul traseului personajele le-au antrenat curiozitatea și intuiția, pornind astfel cu entuziasm în călătoria spre comoară.
„Sunt trei categorii de întrebări – pentru preşcolari, clasele I-IV şi V-VIII. Toate întrebările sunt din aria animale şi plante, pentru că până la urmă suntem la Gradina Botanică şi încercăm să folosim informaţii despre natură. Adresăm câte o întrebare micuţilor, iar dacă nu ştiu să răspundă îi mai întrebăm ceva. Dacă nici a doua oară nu vor şti răspunsul, atunci îi vom întreba pe părinţi, iar dacă ei nu vor şti să răspundă, vor trebui să învârtă mai multe cercuri în jurul taliei”, a spus Alexandra Bâjbâiac Vasilescu, voluntar Team Work.
La intrarea în Grădina Botanică a fost amplasat un stand de donații, cu scopul de a strânge fondurile necesare pentru derularea proiectelor viitoare ale organizației. Prin intermediul donațiilor făcute, vizitatorii au contribuit și la amenajarea unui nou spațiu destinat lecturii în aer liber, Grădina din Cărți.
„Vânătoarea de Comori” face parte dintr-un proiect mai amplu, „Grădina Botanică – Grădina Oraşului Meu”, alături de „Grădina Copilului şi a Părintelui”, „Curăţenia de Primăvară”, „Grădina Bunicii” și „Grădina Copiilor”.
Luiza Gălbinaşu, Şcoala Centrală

Leave a Reply