Delicii gastronomice la Târgul Culinar Ozosep

By 30 August 2015Timp liber

Week-end mult aşteptat pentru fanii Târgului Gastro-Culinar Ozosep. Pe 9 şi pe 10 mai a avut loc o nouă ediţie a evenimentului. Oamenii s-au bucurat de degustare de vinuri, delicatese 100% naturale, obiecte de colecţie, vase de ceramică şi chiar şi bijuterii.
Organizat în curtea Institutului Balassi-Institutul Maghiar din Bucureşti, la câţiva paşi de Piaţa Victoriei, evenimentul le-a oferit vizitatorilor posibilitatea de a se bucura de o multitudine de produse naturale oferite de producatori din Harghita şi Covasna.
Gemurile şi siropurile au fost la mare căutare la târgul culinar.
„Gemurile şi siropurile sunt făcute după reţeta bunicii, nu am o reţetă specială. Nu se diferenţiază cu nimic de cele româneşti. Şi ungurii şi românii fac la fel. Am vreo 45 de feluri de gemuri şi 30 de feluri de siropuri”, a spus Margareta Balin, producător de gemuri.
Şi produsele din ceramică au fost la fel de căutate de cumpărători .
„În aceste vase se pot tine orice fel de lichide şi orice fel de mâncăruri pentru că nu conţin materiale toxice. Au foarte multe întrebuinţări. Oamenii cumpără în special căni pentru ceai sau pentru cafea dar se caută şi butoiaşele pentru ţuică. Folosim ornamentica mongoliană”, a declarat un producător de vase de ceramică.
Cei prezenţi la târg au putut pleca acasă chiar şi cu jucării sau produse de colecţie/
„Eu vând produse făcute manual din lemn. Spre exemplu, acesta reprezintă un om îmbrăcat în haine tradiţionale secuiesti si tot ce apartine de familia lui. Acesti omuleti se colectioneaza. Avem cumpărători care ne caută pentru că vor să îşi completeze colecţia”, a explicat Jorge, producător de suveniruri secuieşti.
Târgul s-a bucurat de mulţi cumpărători care deja asteaptă cu nerăbdare următoarea ediţie.
Cristina Anton, Colegiul Naţional „Matei Basarab”

Leave a Reply