Elevi pe bicicletă

„Hai cu bicicleta la liceu” este fraza pe care o spun aproape zilnic colegilor mei după ce am aflat câte beneficii are această activitate. În primul rând, ardem calorii, iar mai apoi acest sport ajută la tonifierea corpului. De asemenea, este distractiv să mergi cu acest mijloc de transport. Nu în ultimul rând, mersul pe bicicletă menține corpul sănătos.

Primăria Capitalei încearcă să susţină mersul pe bicicletă. De aceea, instituția oferă 30.000 de vouchere în valoare de 500 lei, în cadrul proiectului „Biciclişti in Bucureşti”. Pe lângă aceste vouchere Primăria mai anunţă că se vor face şi piste speciale pentru biciclete.

„În ceea ce priveşte traseele pietonale şi pentru biciclete Bucureşti-Ilfov, a fost aprobat în Comisia Tehnico-Economică a Ministerului Mediului proiectul pentru realizarea pistelor de biciclete, pe o distanţă de 67 km, proiect în valoare de 10 milioane de euro care va fi demarat anul acesta.

În total, vor exista 240 de km de piste pentru biciclete în Bucureşti, iar construirea acestora va continua şi în anul următor. Potrivit Municipalității, proiectul cuprinde patru trasee, pe o distanţă de 63,5 km, ocupând o suprafaţă totală de aproximativ 201.000 mp.

Este o primă etapă dintr-un proiect mai amplu, de 240 de kilometri. Execuţia primului lot, de 63,5 km, poate demara în luna iunie a acestui an, precizează Primăria.