Festivalurile care îi fac să vibreze pe liceeni vara aceasta: Untold și Summerwell

Cum liceenii au nevoie de relaxare și de câteva activități care să îi scoată din monotonie, participarea la un concert sau chiar la un festival este tot ceea ce au nevoie în această vară. În rândul adolescenților din București, cele mai populare sunt Untold și Summerwell, iar pentru acestea elevii își cumpără biletele cu luni bune înainte pentru a-și asigura locul.

Untold este cel mai mare festival de muzică din România și are loc la Cluj-Napoca, pe parcursul a patru zile.  Festivalul a avut loc prima dată în 2015, moment în care, pentru prima dată, au urcat pe aceeași scenă din România artiști precum Armin van Buuren, Avicii, David Guetta, ATB, Dimitri Vegas & Like Mike, Tom Odell.

Cea de-a doua ediție a festivalului Untold a avut loc în perioada 4-7 august 2016. Cinci nume principale de artiști au fost dezvăluite în luna ianuarie. Primul nume dezvăluit a fost Tiësto, cel de-al doilea Hardwell și al treilea, Afrojack. Festivalul a durat tot patru zile și a avut loc pe 10 scene, pe Cluj Arena. La data de 9 februarie 2016 a fost dezvăluit cel de-al patrulea artist, Armin van Buuren, el participând la festival pentru al doilea an consecutiv. La data de 9 martie 2016 a fost dezvăluit cel de-al cincelea și ultimul cap de afiș, Martin Garrix, acesta fiind primul său concert în țara noastră.

Anul acesta, cea de-a treia ediție a festivalului Untold va avea loc în perioada 3-6 august 2017. Vor participa Afrojack, Armin van Buuren, Axwell și Ingrosso, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell, Martin GarrixAlan WalkerandSteve Aoki, artiști extrem de populari în rândul liceenilor.

Am vorbit cu câțiva elevi care au participat la festivalul Untold.

De exemplu, Alexia, elevă la un liceu din Capitală, a participat anul trecut, pentru prima dată, la un festival.

„Mi-a plăcut tot, de la atmosferă până la organizare. Artiștii au fost extrem de încântați și mulți dintre ei au promis că vor reveni, organizatorii și-au făcut treaba excelent, locul arăta superb, sigur voi reveni”.

Alți tineri intervievați asociau festivalul Untold cu cel din America, Coachella, care este cel mai mare festival din lume.

Summerwell este alt festival la care tinerii se înghesiue atunci când vine vorba de bilete. Anul trecut, acest festival a reușit să strângă în jur de 40.000 de oameni. Majoritatea susțin că au mers pentru formația Years&Years.

Alina, o altă liceană din București, spune despre Years&Years că „oamenii au melodii foarte bune și au știut și să-și apropie participanții, să ofere un spectacol bun și să încălzească bine de tot mulțimea. Cred că a fost punctul culminant al serii. Pe lângă, Years&Years au mai fost și alte trupe care au prins la public, care vor reveni și anul acesta – The Neighbourhood și Hurts – capetele de afiș din prima seară. Și-au făcut treaba cu brio, dar ambele formații au niște melodii ceva mai lente, cu voce melodioasă și puțină activitate pe scenă”.

Mulți adolescenți au fost puțin sceptici la început, deoarece Summerwell a fost în aceeași perioadă în care a avut loc și concertul Rihannei, din Piata Constitutiei. Fiind prima prezență a Rihannei în țara noastră, unii au renunțat la festival în favoarea ei, gândindu-se că vor reveni anul acesta la Summerwell.

Vara aceasta, pe lângă Summerwell și Untold, va mai avea loc și Neversea, un festival care durează trei zile. Evenimentul va avea loc în Constanța, între 7 și 9 iulie. Printre artiștii care vor urca pe scena festivalului se numără: Jason Derulo, Dua Lipa, Rita Ora. Neversea este un eveniment care reuneşte muzicieni, DJ şi artişti de talie mondială cu spectacole şi scenografii unice în lume. Neversea promovează diversitatea muzicii şi ideea de conectare a publicului prin puterea ei, prin încrederea într-un un viitor global pozitiv şi, bineinţeles, prin magia naturală a Marii Negre.

Leave a Reply