Filmul care m-a schimbat

By 5 June 2018Redactia Xenopol, Stiri

Filmul „The greatest showman”, tradus „Omul spectacol”, dintr-o simplă proiecție pe care voiam să o văd la cinema a ajuns să fie filmul meu preferat şi nu numai… M-a făcut chiar să realizez anumite lucruri. Este un film din categoria motivaţională, care îţi spune că, pentru a reuşi în viaţă, trebuie să ai curajul să îţi urmezi visul.

Personajul principal este P.T. Barnum, interpretat de actorul Hugh Jackman. Musicalul său prezintă povestea unui om de spectacol, un maestru al iluziilor şi al fericirii. În film joacă şi Zendaya cu Zack Efron care înfăţişează două personaje îndrăgostite una de cealaltă şi care arată că pentru persoana dragă merită să depui eforturi.

În film este vorba despre un spaţiu diferit, unde, la final, toată lumea este acceptată, chiar dacă are defecte. Este o lume total diferită faţă de cea în care trăim noi. Pelicula prezintă o poveste din care poţi învaţa cât de important este să faci ceea ce îţi place în viaţă şi totodată că fiecare persoană din jurul nostru are ceva special în interior şi trebuie acceptată.

Este vorba în special despre integrarea persoanelor defavorizate. Ne învaţă cum să acceptăm persoanele care nu se pot integra din cauza defectelor şi să le arătăm că noi îi sprijinim şi ca suntem alături de ei deoarece şi ei, la fel ca noi, sunt oameni. Dar nu numai despre acest timp de persoane este vorba. Filmul exprimă puternice sentimente faţă de dorinţele pe care le avem fiecare dintre noi…despre visele care, câteodată, par greu de împlinit dar, de fapt, este vorba despre curaj si despre motivaţia pe care o primim.

În acest film, persoanele cu defecte, pe care nu mulți sunt dispuși să le cunoască, ajung să fie într-adevăr apreciate pentru ceea ce sunt şi pentru ce exprimă atunci când vorbesc.

Prin muzică, dans, emoţii şi fantezie, filmul “The greatest showman” a reuşit să îmbine magia viselor cu prietenia şi, cel mai important, să exprime o învăţătură cu care orice om s-ar simţi împlinit şi pe care cu toţii ar trebui să o luăm în considerare şi anume „Nobleţea artei este de a îi face pe alţii fericiţi”