Importanța voluntariatul în timpul liceului

Implicarea în activițăti de voluntariat dezvoltă o serie de abilități precum responsabilitatea, încrederea, solidaritatea, având totodată și valențe educative. Astfel, este extrem de important ca elevii să se implice în aceste activități, deoarece își pot descoperi anumite laturi din personalitatea lor, pe care, poate, nu le știau la acel moment.

Voluntariatul oferă posibilitatea interacțiunii cu grupuri sociale diverse pe care nu le întâlnim în activitatea zilnică. Scopul implicării în acțiuni de voluntariat este de a vedea lumea prin ochii celorlalți și de a înțelege limitele incorecte ale societății, dar și a lua atitudine.

Pe lângă acestea, voluntariatul pune într-o lumină pozitivă persoana care dorește, la un moment dat, să își găsească un job. Mulți angajatori nu mai caută experiența unui loc de muncă anterior, ci, mai degrabă, implicarea în acțiuni civice, neremunerate.

De asemenea, dacă un licean dorește să studieze în străinătate, la o universitate recunoscută, cu siguranță unul dintre criteriile de selecție este voluntariatul.

În urma implicării în acțiuni de voluntariat, elevii pot obține cu ușurință recomandări pe care le pot folosi atât la un potențial loc de muncă, cât și la admiterea la o formă de învățământ superior.