Liceenii din Basarab au început Bacul

Elevii claselor a XII-a din Colegiul Național „Matei Basarab” au susținut, în 12 februarie, prima probă a bacalaureatului. Mai exact, este vorba despre competențele la Limba și literatura română, desfășurate în intervalul orar 9:00-19:30. La această probă au participat circa 300 de elevi, între care 12 au fost recunoscuți drept „avansați”.

Liceenii prezenți au fost chemați pe rând în sala de examen, acolo unde erau așteptați de cei doi profesori examinatori. Subiectul era compus dintr-un text la prima vedere pe baza căruia trebuiau să rezolve două exerciții care verifică logica, raționamentul elevului, dar și capacitatea acestuia de a percepe un text suport.

„În ciuda pregătirii temeinice, nu au putut fi anticipate emoțiile. Mediul familiar a făcut ca experiența să nu fie una atât de copleșitoare cum s-ar considera prin definiție un examen”, declara una dintre elevele care au sustinut proba de competențe.

Nu a lipsit, însă, nici surprinderea la aflarea subiectului pentru cei care au studiat creațiile altor autori, dar afirmă faptul că i-a ajutat foarte mult atmosfera lejeră creată de profesorii examinatori.

„Elevii din Matei Basarab au dat dovadă de seriozitate în pregătirea examenului la Limba română. Acest lucru s-a reflectat în calificativele obținute”, a declarat unul dintre profesorii examinatori, referitor la prestația elevilor.

Pentru prima dată, în anul 2018, examenul de bacalaureat a început mai devreme, respectiv în luna februarie. Ulterior, în luna iunie, această examinare va continua cu probele scrise.