Moș Crăciun există!

By 15 December 2014Diverse

Nici nu știți ce dezamăgire am avut când am aflat că nu există Moș Crăciun. Magia Sărbătorilor de iarnă nu se compară cu nimic, iar copil fiind, momenul venirii Moșului era magic, iar ritualul diferea de la an la an. Așa că, niciodată nu știam la ce să mă aștept. Spre exemplu. îmi amintesc într-un an. când m-am decis cu sora mea să nu mai adormim și să stăm la pândă sub brad. Nu știu cum au făcut părinții mei, cert este că, în jur de miezul nopții a apărut de pe balcon un Moș îmbrăcat în straie roșii, cu un sac în spate, care s-a înfățișat lângă pomul de Crăciun. Noi, copiii, am rămas încremeniți, a început să scoată cadourile din sac, le-a așezat sub brad. Și a plecat pe unde a venit. Fără să scoată măcar un cuvânt. Mie și surorii mele ni se tăiase respirația și nu am fost în stare să spunem nimic. Nici până astăzi nu am reusit să aflăm cum au organizat părinții această întâmplare.

Magia a durat până într-un an, când am făcut Crăciunul la țară, la bunici. Nu vă spun ce îngrijorate am fost eu și sora mea, pentru că zilele acelea ninsese foarte mult, iar drumurile erau înzăpezite. Ne gândeam că Moșul nu va mai avea cum să ajungă. Doar mama reușea să ne mai liniștească spunându-ne că acesta găseste mereu o cale să ajungă la copiii cuminți, indiferent de situație.

Și a venit. Dar spre dezamăgirea noastră, ne-am dat seama că Moșul era de fapt o vecină, o prietenă de-a bunicii. Aveam vreo zece ani atunci, cred. Poate chiar și mai mică. Cert este că din acel moment Moș Crăciun a căpătat o altă dimensiune în mintea mea. După ce am avut o discuție lungă cu mama am înțeles bucuria de a dărui, de a face cadouri. Am înțeles că Moș Crăciun este de fapt un simbol și că noi toți aveam nevoie de el pentru a crea magia Sărbătorilor. Chiar dacă nu e un moș cu barbă albă și costum roșu, Moș Crăciun există!

Leave a Reply