Noua generaţie de parlamentari

By 30 August 2015Diverse

„Wi-fi gratuit, automate de mâncare şi băuturi în liceu şi muzica din pauze aleasă direct de către voi!”. Aşa sună promisiunile de campanie ale lui Laurenţiu. El este elev în Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu” şi a reuşit să obţină postul de parlamentar în Parlamentul Local al Tinerilor Sector 2.
„M-am înscris, fiind primul care a depus dosarul din tot liceul. Am planificat o strategie pentru campania mea: am căutat oameni care să mă ajute şi am lucrat la materialele de promovare.”, spune Laurenţiu.
De-a lungul celor două săptămâni de campanie electorală, adolescentul şi-a demonstrat calităţile ce îl recomandă pentru postul dorit.
„Am depus mult efort, am făcut flyere, postere, discursuri pentru elevi. Pot spune că au existat foarte multe emoţii în timpul campaniei, nopţi nedormite, şi un stres constant mai ales în ultimele zile”, a explicat Laurenţiu.
Şi-a câştigat repede admiratori în rândul colegilor săi, care l-au susţinut, iar în ziua alegerilor l-au votat. Laurenţiu a obţinut 167 de voturi, clasându-se pe locul 1 din 20.
Ajuns pe scaunul de parlamentar, Laurenţiu aşteaptă să poată începe să îşi pună în aplicare proiectele.
„Solidaritatea din partea colegilor a fost un gest superb, cu adânci implicaţii morale. Le sunt recunoscător”, a mai spus noul parlamentar.
Parlamentul Local al Tinerilor Sector 2 este unul dintre proiectele de anvergură ale Primăriei Sectorului 2 care încurajează tinerii să îşi dezvolte ideile şi să le poată vedea puse în practică.
Durata unui mandat este de doi ani, timp în care tinerii “parlamentari” au sarcina de a descoperi probleme şi de a propune soluţii privind îmbunătăţirea vieţii copiilor şi a tinerilor din Sectorul 2.
La expirarea mandatului se organizează noi alegeri care respectă procedurile alegerilor democratice.
Ana Maria Mincu, Liceul „Iulia Haşdeu”

Leave a Reply