Oportunități de carieră pentru ingineri și experți IT

By 30 August 2015Timp liber

Peste 250 de job-uri i-au aşteptat pe bucureştenii care îşi caută un loc de muncă în domeniile IT sau inginerie. Acestea au fost găzduite de BESTEngineer, singurul târg de job-uri dedicat exclusiv acestor două domenii.
În Total, aproximativ 20 de angajatori au fost prezenţi la târg, cu scopul de a-i atrage pe cei doritori să îşi găsească un loc de muncă în perioada următoare.
“Avem oferte pentru cei care lucrează în domeniul IT şi pentru cei din domeniul auto – ingineri auto şi ingineri electronişti şi programatori. Încercăm să-i atragem prin prezentarea companiei, a modului de lucru şi a oportunităţilor de carieră pe care le-ar putea avea în compania noastră”, a spus Călin Trantea, unul dintre angajatorii prezenţi la eveniment.
Călin Trantea susţine că stabilitatea unui loc de muncă şi partea financiară sunt aspectele cel mai des căutate de cei care vin să îşi caute un loc de muncă în aceste domenii.
La târgul de job-uri a fost prezent şi Şerban Georgescu, director administrativ al unei firme de proiectare în domeniul ingineriei de detaliu.
„Suntem în căutarea unor ingineri cu profil mecanic, electric, instrumentaţii, control, care să ne ajute în dezvoltarea proiectelor noastre. Tinerii caută un loc de muncă în care să îşi înceapă activitatea, să îşi construiască, aşa cum declară ei, o carieră şi să câştige suficienţi bani cât să trăiască decent”, spune Georgescu.
În plus, directorul firmei susţine că cei care vor să se angajeze în compania pe care o coordonează trebuie să aibă spirit de echipă şi să fie dedicaţi lucrurilor pe care le fac.
„Modalitatea de departajare la început, de fapt, nu există. Facem un cumul de CV-uri, le verificăm cunoştinţele, ei trebuie să completeze nişte formulare, legate de notele de la facultate, ce îşi doresc de la job, ce aşteptări salariale au. Mai apoi, facem o selecţie a celor care ne-au trezit interesul şi îi chemăm la un interviu, care se compune dintr-o parte de cunoştinţe generale, o parte de desen tehnic şi o parte de cunoştinţe în limba engleză, în sistem grilă. Cei care au cele mai bune rezultate sunt aleşi şi se face o discuţie preliminară, cu privire la ce înseamnă oferta salarială, ce implică acest loc de muncă, le expunem programul de beneficii pe care îl au dacă sunt anagajaţi. Ulterior, dacă sunt de acord, se semnează un contract şi spor la treabă”, explică Georgescu.
Târgul de job-uri BESTEngineer a ajuns la cea de-a cincea ediţie şi a avut loc în perioada 29-30 mai, la World Trade Center din Bucureşti.
Radu Mihai Stan, Liceul teoretic Ştefan Odobleja Bucureşti

Leave a Reply