Concurs de afișe – Prim plan pe liceul tău

Se prelungește perioada de înscriere în proiectul
”Prim plan pe liceul tău!”
Data până la care mai puteți completa formularul este
9 Martie 2018.

Facem prim plan pe liceul tău și te provocăm să fii creativ! PROEDUS lansează un nou concurs destinat elevilor de liceu pasionați de design, concepte grafice și desen. Proiectul își  propune promovarea unităților de învățământ cu ajutorul mijloacelor artistice și multimedia, prin realizarea unor afișe.

Lasă frâu liber imaginației și publicul te va vota! Implicarea și creativitatea vor fi răsplătite cu premii în bani și tabere pe litoralul românesc.

Regulament pentru concursul de afise „Prim plan pe liceul tau”

Art. 1. Organizatorul concursului

1.1. Concursul este organizat de Centrul de Proiecte Educationale si Sportive Bucuresti – PROEDUS , cu sediul in Bucuresti, Splaiul Independentei, nr 2, sector 5, cod fiscal 26597213, reprezentat prin  Dl. Florin Diaconescu, in calitate de Director, denumită în continuare “Organizator”.

1.2. Concursul se va derula conform prevederilor prezentului document, denumit în continuare “Regulament”, fiind obligatoriu pentru toți participanții.

1.3 Concursul de afise „Prim plan pe liceul tau” este un proiect Multimedia, care are ca scop incurajarea si promovarea abilitatilor elevilor de liceu bucuresteni pasionati de design si concepte grafice, dar si promovarea unitatilor de invatamant prin mijloace artistice si multimedia.

Art. 2. Obiectivele concursului

Art.2.1 Identificarea nevoii elevilor pentru perfectionarea in domeniul designului grafic

Art. 2.2 Promovarea viziunii si a limbajului artistic din spatele unei creatii grafice create de elevii de liceu

Art. 2.3 Identificarea cunostintelor de baza in domeniu si incurajarea creativitatii prin realizarea unor afise ce promoveaza unitatea de invatamant participanta

Art. 3. Tematica concursului

Art. 3.1. Tematica concursului face referire la modalitati unice si creative de promovare a unitatii de invatamant, designul grafic al afisului respectand specificul fiecarui liceu.

Art. 4. Participanții concursului și coordonarea acestora

Art 4.1. Concursul se adresează elevilor de liceu din Bucuresti, din clasele IX – XII. Fiecare liceu inscris in concurs poate participa cu o echipa formata din 3 – 5 membri  si un profesor coordonator.

Art.4.2 Echipa( formata din elevi si profesorul coordonator) se va inscrie in concurs prin completarea formularului de inscriere postat pe paginile de facebook ale organizatorului, Scoala Tv Oficial si Proedus, dar si pe site-ul www.scoalatv.ro.
Art. 4.3. Fiecare echipa participanta va avea un profesor coordonator în vederea pregătirii afisului. Rolul profesorului coordonator este acela de a superviza procesul de creație, dar și conformitatea cu specificațiile mentionate de organizator.
Art. 4.4. Fiecare liceu se poate înscrie în concurs cu un singur afis.

Art 5. Perioada de desfasurare a concursului

 Art. 5.1 Concursul „Prim plan pe liceul tau” se desfasoara in perioada 29 ianuarie – 18 mai 2018 astfel:

a.In intervalul 29.01.2018 – 02.02.2018 promovarea evenimentului la nivelul unitatilor de invatamant liceale din Bucuresti, prin ISMB, pe paginile de facebook( Scoala Tv Oficial si Proedus) si pe site-urile Beneficiarului( www.scoalatv.ro, www.proedus.ro)

b.In intervalul 12.02.2018 – 28.02.2018 completarea formularului de inscriere

c.In intervalul 01.03.2018 – 05.03.2018 perioada de evaluare a formularelor de inscriere

d.In intervalul 06.03.2018 – 30.03.2018 perioada de realizare a conceptului grafic pentru afis

 1. In intervalul 01.04.2018 – 06.04.2018 perioada de evaluare si jurizare a afiselor si postarea acestora pe pagina de facebook Scoala Tv Oficial

f.In intervalul 09.04.2017 – 30.04.2018 perioada in care publicul isi exprima votul

g.In interval 14.05.2018 – 18.05.2018 expunerea afiselor in cadrul TOE si ceremonia de desemnare a castigatorilor

Art.6. Specificații pentru realizarea posterului

Art.6.1 . Posterul va fi unidimensional și va fi realizat în una dintre următoarele tehnici: desen, grafică, colaj, tehnici computerizate (Photoshop, Corel, etc).

Art.6.2. Mesajul afisului format din text si/sau grafica trebuie sa fie clar si relevant pentru liceu

Art 6.3 Pe afis trebuie sa se regaseasca elemente de autenticitate specifice liceului
Art.6.4. Dimensiunea posterului va fi A1 ( 594 x 841mm ), orientare portrait. Acestea vor fi trimise pe mail-ul scoalatv@gmail.com, in format digital  (.PDF sau .PNG/.JPEG).

Art 6.5. Afisul ar trebui sa reprezinte o lucrare de sine stătătoare, care poate trasnmite mesajul și în afara concursului.

Art. 7. Comisia de jurizare

Art.7.1 Juriul va fi compus din 3 persoane numite prin decizia directorului Proedus.

Art.7.2. Comisia de evaluare își rezervă dreptul de a selecta, pentru a intra în competiție, doar lucrările care respectă condițiile de participare.

Art.8. Criterii de validare

Art.8.1. Sunt eligibile si vor intra in procesul de votare afisele  care indeplinesc urmatoarele conditii :

 1. respectă fomatul solicitat , iar conceptul se incadreaza in specificatiilor solicitate de organizator prin prezentul Regulament
 2. compozitia elementelor fundamentale dintr-o lucrare de design grafic precum: configuratia, proportia, echilibrul si armonia partilor componente
 3. imbinarea culorilor in designul afisului
 4. viziunea din spatele imaginii
 5. claritatea, dar si consistenta mesajului transmis (scris sau/si vizual)
 6. originalitatea si creativitatea
 7. imbinarea tuturor elementelor

Art. 8.2. Afisele care vor fi declarate eligibile in procesul de votare vor fi urcate pe pagina de facebook Scoala Tv Oficial si vor putea fi votate de public.

Art.8.3.cCâștigătorii vor fi desemnați pe baza voturilor obținute. În ordine descrescătoare, vor fi stabiliti câștigătorii locurilor I, II, III .

Art 9. Originalitate și copyright

Art.9.1. Echipa care înscrie un afis în competiție trebuie să fie autoarea conceptului grafic al acestuia. Posterul și ideea ilustrată trebuie să fie autentice și create în totalitate de echipa(elevii si profesorul coordonator) care înscrie afisul in concurs.

Art.9.2. Orice încălcare a drepturilor de autor și de copyright nu vor fi asumate de către Organizator.

Art. 9.3. Prin înscrierea la acest concurs, participanţii acordă PROEDUS dreptul de utilizare perpetuă a imaginilor cu postere înscrise în scopuri necomerciale, pentru publicare pe site-ul propriu şi social media, pentru expunere în locuri publice.

Art. 10. Premii și ceremonia de premiere

Art.10.1 Organizatorul va asigura tiparirea afiselor selectate pentru competitie si va organiza o expozitie unde vor fi premiati castigatorii concursului.

Art.12.1. Câștigătorii vor fi premiați în cadrul unei ceremonii care va avea loc la ”Targul Oferta Educationala”, ce se va desfasura in perioada 14 – 18 Mai 2018.

Art 12.2. În cadrul prezentului concurs se vor acorda premii ce constau în bani si tabere pe litoralul romanesc astfel:

 1. Locul I – 500 lei + Tabara la Costinesti pentru fiecare elev, membru al echipei si 500 lei + Stagiu de pregatire la Vama Veche pentru profesorul coordonator
 2. Locul al II-lea – 300 lei + Tabara la Costinesti pentru fiecare elev, membru al echipei si 300 lei + Stagiu de pregatire la Vama Veche pentru profesorul coordonator
 3. Local al III-lea – 200 lei + Tabara la Costinesti pentru fiecare elev, membru al echipei si 300 lei + Stagiu de pregatire la Vama Veche pentru profesorul coordonator

Art 12.3. Toți participanții la concurs, elevi și profesori coordonatori, care au au înscris un poster eligibil vor obține diplome de participare.

Art. 12.4. Posterele câştigătoare dar şi alte postere selectate de juriu vor fi promovate pe site-urile si paginile de facebook ale Organizatorului, dar vor fi folosite si în realizarea materialor informative.

Art. 13. Forta majora

 13.1 Prezentul concurs si ceremonia de premiere pot inceta in urmatoarele cazuri:

 1. in cazul aparitiei unui eveniment ce constituie caz de forta majora, conform legislatiei in vigoare
 2. printr-o decizie a organizatorilor, dar nu inainte de a anunta publicul pe site-ul scoalatv.ro, pe paginile de facebook Proedus si Scoalatv Oficial, cu minimum 24 de ore inainte de incetare.

Art. 14. Regulamentul Concursului

Art.14.1. Prezentul Regulament este disponibil pe site-ul Organizatorului, la adresa www.scoalatv.ro

Art.14.2. Întrebări, nelămuriri sau informații suplimentare pot fi adresate organizatorilor la adresa: scoalatv@gmail.com sau la telefon 0374.832.309, persoana de contact: Corina Craciun.