Primul an de liceu

Primul an este mereu cel mai greu… până te acomodezi, până îți faci prieteni, până te pui bine cu profesorii. Totuși, în paralel, trăiești momente memorabile.

Prima dată te izbești de șocul „Unde sunt colegii mei?”, aștepți să îți vezi diriginta în spatele catedrei și profesorii cu care te-ai obișnuit.

Mi-a luat extrem de mult să mă acomodez, fiecare are un alt stil de a glumi, alte gesturi, alt limbaj totul este diferit față de normalitatea cu care ai fost obișnuit în gimnaziu.

Prima zi reprezintă momentul în care să vei avea cele mai mute emoții. Cel mai important lucru este, însă, să fii tu însuți, să nu îți pese în momentul în care ești jignit, să știi cum să le faci față. Dacă nu ai trecut prin așa ceva te poți declara norocos.

Aici încep adevăratele provocări. Aici se fac cele mai importante alegeri. Toate activitățile și cursurile te formează pe tine. Datorită acestora îți conturezi o imagine, un nume. Eu, de exemplu, m-am remarcat prin faptul că am ajutat la revista liceului și, după șase luni de antrenament la tir cu arma, am luat locul II la concurs. Din aceste experiențe am învățat că nu trebuie să îmi fie teamă să încerc lucruri cât mai diferite de ceea ce face colegul meu tocmai pentru a te simți cât mai diferit.

Cel mai important lucru este să te implici în tot ce prinzi și să ai încredere că vei reuși.