Proiect de teatru, dedicat elevilor

By 16 November 2018Redactia Emil Racovita

Proiectul educațional „5 teatre – 5 licee”, dedicat elevilor, se desfășoară și în acest an, ajungând, astfel, la cea de-a opta ediție. Rolul acestei inițiative este de a încuraja cât mai mulți tineri aflați pe băncile liceului să ia parte la activități culturale, implicându-i într-un concurs de spectacole.

Inițiatorul acestui proiect este ECDL România, iar partenerii săi în acest demers sunt UNITER, Primăria Capitalei, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, precum și Teatrul Mic, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Ion Creangă și Teatrul Nottara.

În acest an, unul dintre liceele implicate este Colegiul Național „Emil Racoviță”. Elevii acestui liceu vor pune în scenă piesa „Avioane(le) de hârtie”. Tinerii sunt ajutați de actorul Valentin Corneanu, de la Teatrul Nottara.

Alături de CN „Emil Racoviță”, mai sunt înscrise în program și Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice „Ioan N. Socolescu”, Colegiul Național „Cantemir Vodă”, Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” și Colegiul Romano Catolic „Sfântul Iosif”.

În total, 150 de elevi ai acestor unități de învățământ, vor putea participa în mod gratuit la spectacolele din stagiunea teatrelor partenere.

În fiecare liceu se vor constitui trupe de teatru formate din liceeni, ce vor fi coordonate de actori ai unuia dintre cele cinci instituții de cultură. Așadar, elevii din Capitală vor pune în scenă scurte piese de teatru, adaptate în așa fel încât să marcheze faptul că ne aflăm în an centenar.

Proiectul se va finaliza cu o gală, în cadrul căreia vor fi prezentate piesele de teatru ale elevilor. Ei vor fi jurizați de profesioniști din domeniul artei teatrale și, mai apoi, premiați.