Relaxare în apropiere de București. Idei pentru vacanța intersemestrială

Mulți tineri își petrec weekend-ul împreună cu prietenii sau colegii. Astfel apare întrebarea: „Unde ne vom petrece acest sfârșit de săptămână?”. Iar răspunsul nu este mereu simplu, pentru că tinerii vor întotdeauna să meargă în locuri noi, cât mai interesante.

Vacanța dintre semestre bate la ușă, motiv pentru care liceenii din București încep deja să se gândească ce locuri pot explora.

Un exemplu în acest sens este Parcul Știrbei Buftea, unde atmosfera este plăcută și relaxantă. Intrarea pe domeniu este gratuită, iar când vremea este prielnică puteți să organizați un picnic la iarbă verde, face plimbări cu bicicleta, rolele, juca badminton sau citi. Palatul Știrbei Buftea are încăperi pline de istorie, iar mobilierul este vintage.

La Palatul Mogoșoaia vă puteți încânta privirile cu stilul arhitectural inedit, statuile și detaliile florale de pe clădiri. În plus, Palatul beneficiază de un spațiu special amenajat pentru picnic.

Parcul Național Comana este a doua zonă ca biodoversitate din România, după Delta Dunării, găzduind 141 de specii de păsări și 13 specii de pești. Cei care ajung aici se pot plimba cu barca și pot admira frumusețea naturii.

Edenland este un parc de distracții pentru iubitorii de adrenalină. Acesta oferă 11 trasee în copaci, cazare în căsuțele din copaci, teren de paintball și multe alte lucruri pentru iubitorii de adrenalină.

Domeniul Golești este singura construcție laică medievală din țară, ce are o istorie încărcată. Pe lângă aspectul tradițional de apărare, se remarcă nivelul elevat de confort specific marilor locuințe de boieri munteni construite în timpul lui Matei Basarab.

Acestea sunt cinci dintre cele mai frumoase locuri pentru o ieșire cu cei dragi în apropiere de Capitală, însă lista poate continua.