Sfaturi pentru adolescenţii dornici de sport

Trendul sălilor de fitness şi al corpurilor bine lucrate a fost întotdeauna în vogă, dar acum se bucură de cea mai mare popularitate. A nu avea abonament la sală, a nu-ţi face măcar o poză în echipament sau a nu avea un abdomen bine lucrat sunt lucruri inacceptabile în timpurile noastre.

Cum toţi ne dorim un corp de invidiat, vom afla împreună cum se creşte  în masă musculară natural şi fară urmări negative. Astfel, elevii care vor să se apuce de sală ar trebui să ştie câteva lucruri esenţiale.

În primul rând, adolescenții au nevoie de un echipament adecvat. Pantofi sport confortabili şi flexibili, haine din materiale care să lase pielea să respire (bumbacul este cel mai indicat) şi o pereche de mănuşi speciale pentru a nu vă răni la mâini în timp ce utilizaţi aparatele de fitness.

Încălzirea tuturor grupelor de muşchi este esenţială pentru a nu vă accidenta. Aşa că este bine ca această etapă să nu fie sărită.

Alimentaţia este cea pe care se sprijină întreaga muncă a celor care vor să aibă masă musculară. Va trebui să vă adaptaţi stilul culinar în conformitate cu nevoile corpului. Astfel, din meniul zilnic nu trebuie să lipsească proteinele.

Potrivit specialiștilor, puiul, peștele și, din când în când, porcul şi vita sunt elemente că nu trebuie să lipsească din meniu. Ca garnitură, consumaţi orez sau piure de cartofi. Nu uitaţi niciodată de salată şi consumaţi fructe ca desert. Ceea ce mâncaţi este esenţial, iar cel mai bine ar fi să consultaţi un nutriţionist, care vă va oferi un plan alimentar exact.

Nu faceţi niciodată excese care v-ar putea accidenta. Începeţi mereu cu greutăţi mici şi faceţi progrese treptat. Fiţi curajoşi şi cereţi ajutor şi sfaturi persoanelor mai experimentate. O altă variantă îndrumătoare ar putea fi aplicaţiile pentru telefon accesibile oricui.

Un lucru foarte important pe care mulţi nu-l iau în calcul este atitudinea. De la cum vă treziţi dimineaţa şi cu ce gânduri plecaţi de acasă,  pâna la cum intraţi şi ieşiţi din sală, toate trebuie să se intersecteze cu optimismul. Nu vă aşteptaţi la rezultate peste noapte şi fiţi perseverenţi în munca voastră.

Acestea fiind zise, nu vă mai rămane nimic de făcut decât să vă apucaţi de sport. Aplicaţi sfaturile de mai sus şi aveţi mereu în vedere ca fiecare activitate să conţină şi o doză de distracţie!