Twilight, filmul preferat al liceenilor

Bazată pe romanele lui Stephenie Meyer care poartă același nume, trilogia Twilight este un film romantic. Apreciat de mulți adolescenți, aceasta prezintă viața unei adolescente pe nume Bella, care ia o întorsătură diferită din momentul în care se mută în orăselul Forks-Washington, pentru a locui cu tatăl ei. Inițial, totul i se pare deprimant, pentru că trebuie să se acomodeze cu noua locuință și cu noii colegi, însă, după puțin timp, îl întâlnește pe misteriosul și seducătorul Edward Cullen.

Acesta se îndrăgostește de ea, însă are un mare secret, care le pune în pericol relația – el și familia lui sunt vampiri, care au renunțat totuși la vânatul oamenilor. Bella află secretul lui, dar nu realizează că își riscă viață continuând această relație. Totul se complică atunci când dușmanii vampiri ai familiei Cullen apăr și încearcă să o vâneze pe Bella.

În cea de-a doua serie a filmului, în „Saga Amurg: Lună Nouă” –  Bella Swan împlinește 18 ani, iar Alice și Edward ,vampirul pe care îl iubește îi pregătesc o petrecere surpriză. La acestă petrecere are loc însă cel mai mare coșmar al lui Edward: în timp ce Bella deschide un cadou se tăie în hârtie, iar tânărul vampir Jasper nu își poate stăpâni instinctele și o atacă. Edward o salvează împingând-o din calea lui Jasper, dar acesta cade pe o masă de sticlă unde se rănește mai rău, iar Carlise se vede nevoit să îi coasă rănile. După această întâmplare, Edward vrea să o protejeze pe Bella, așa că pleacă din orașul Forks împreună cu toată familia lui gândindu-se că iubita lui va putea trece peste iubirea care o purta pentru el.

La aflarea veștii, Bella este distrusă și intră într-o depresie severă, având serioase probleme de comportament la școală și în relația ei cu Charlie. La patru luni de la plecarea lui Edward își găsește în sfârșit liniștea lângă Jacob Black, un prieten de familie. Însă acesta ascunde la rândul lui un secret la fel de mare că al familiei Cullen. Bella se gândește în continuare la Edward și caută noi metode pentru a-l putea simți mai aproape. Fata descoperă că de câte ori își riscă viața, ea putea să îi audă vocea. La un moment dat, Bella va fi pusă în situația să îl salveze pe Edward.

În cea de-a treia parte a seriei, în „The Twilight Saga Eclipse – Saga Amurg Eclipsă”, răul își arată colții și este mai puternic că niciodată. Orașul Seattle este devastat de o serie de crime sângeroase și dispariții misterioase iar toată lumea se întreabă cine ar putea fi vinovat pentru toate astea punând râcă între cele două rase.

Creând o armată dintr-o rasă nouă de vampiri însetați de sânge, malefica Victoria s-a întors pentru a se răzbuna pe familia Cullen și apropriații săi. Iar Bella este ținta principală, care în momentul de față se află într-un pericol de moarte. Uniți de acest secret înfricoșător, Edward și Jacob, care amândoi au sentimente față de Bella, trebuie să încerce să lase rivalitate dintre ei și să se alieze pentru a o apăra.

În timp ce luptă pentru a supraviețui, Bella este nevoită să aleagă între cei doi, un lucru foarte greu pentru ea deoarece pe Edward îl iubea, iar față de Jacob avea niște sentimente aprinse. Conflictul care mocnește de mii de ani între vampiri și vârcolaci se poate transforma acum într-un adevărat război, declanșat de decizia unei simple muritoare. Dar Bella mai are o alegere de făcut, una care va schimba viețile tuturor. Dragostea și pasiunea se contopesc cu haosul și disperarea în partea a treia a seriei .

Ultima parte a seriei este împărțită în două filme, primul fiind „Breaking Dawn – Part 1 Zori de zi 1”, iar următorul episod al Sagăi Amurg, duce povestea de dragoste dintre Bella și Edward pe un făgaș aproape normal. Vampirul și muritoarea par să se bucure acum de o căsătorie aparent liniștită, dar nu pentru mult timp, fericirea lor fiind din nou spulberată de trădări și pericole negândite. După controversată nuntă, Bella și Edward pleacă în Rio de Janeiro pentru luna de miere. Rodul pasiunii lor nu se lasă mult așteptat, Bella rămânând imediat însărcinată. Și cum legătura lor nu ar fi trebuit să dea naștere unui urmaș, venirea pe lume a creaturii hibride aproape că o ucide pe Bella. Singura ei șansă de supraviețuire este că Edward să o transforme în vampir.

Pană să realizeze ce se întâmplă, Edward, Bella și fiica lor Renesmee ajung să fie vânați atât de Volturi, cât și de vârcolaci, iar războiul mocnit dintre clanuri este pe cale să se reaprindă.

Mult așteptatul film care încheie seria Saga Amurg, regizată de Bill Condon și câștigătoare a premiului Oscar, „Saga Amurg: Zori de zi – Partea 2” scoate la iveală secretele și lămurește misterele acestei epopei năucitoare, care a fascinat milioane de adolescenți din întreaga lume. În „Saga Amurg: Zori de zi – Partea 2”, mămica Bella (Kristen Stewart) se trezește transformată, în sfârșit, în vampir.

În timp ce soțul ei, Edward (Robert Pattinson) este încântat de frumusețea, rapiditatea și de extraordinarul ei autocontrol, Bella însăși se simte mai vie ca niciodată. Iar destinul prietenului său cel mai bun, Jacob Black (Taylor Lautner), pare să fie întrepătruns cu cel al excepționalei sale fiice Renesmee (Mackenzie Foy). Apariția sa va uni familia extinsă, însă va provoca și forțe care amenință să îi distrugă pe toți.