Unde greşesc liceenii când iubesc

Cu toţii am întâlnit băieţi sau fete care consideră că un aspect prezentabil şi câteva haine elegante le asigură iubirea oricui, acest tip de gândire fiind la ordinea zilei în lumea adolescenţilor. Deoarece tot mai multe persoane se plâng de relaţii eşuate, vă voi împărtăşi ce anume ar trebui schimbat pentru a găsi şi întreţine iubirea adevărată.

Odată ce te-ai îndrăgostit cu adevărat de o persoană, aspectul exterior al partenerului nu mai este relevant. Ca sa fiu mai clar, orice schimbare, degradare, nu va fi observată deoarece creierul şi-a format deja o imagine care nu mai poate fi modificată. Altfel spus, artficii şi eforturi precum freza, tunsorea, hainele sau machiajul, contează mult mai puţin pentru cei de lângă noi.  În realitate, pentru a consolida o relaţie, aspectul exterior şi look-ul trebuind să cadă pe locul 2. Este o imensă pierdere de timp să nu intelegeţi acest principiu, iar ceea ce este şi mai grav, vă poate dăuna enorm fericirii şi stabilităţii cuplului.

Concentrându-vă asupra aspectului irelevant de mai sus, pierdeţi din vedere ceea ce este cu adevărat important. Nu e totul despre cum arătam, ci despre cum ne simţim si de cum îi facem să se simtă pe ceilalţi.

Pentru a vă fi mai uşor să înţelegeţi ideea la care mă refer, răspundeţi-vă singuri la următoarea întrebare: Consideraţi că persoana lângă care staţi ar aprecia mai mult că arătaţi de milioane sau faptul că o faceţi să se simtă de milioane?  Acordând atâta atenţie imaginii dumneavoastră, îi jigniţi practic pe cei de lângă voi, devenind tipicari şi perfecţionişti exact la capitolul la care nu trebuie. Vă veţi consuma resursele pe alegerea vestimentaţiei şi menţinerea unui look de revistă, pierzând din vedere aspecte ca gesturi tandre şi atenţii dulci sau florale.

Numai atunci cand veţi conştientiza neimportanţa aspectului si necesitatea faptelor din inimă, viaţa voastra se va schimba, iar iubirea pură işi va face loc. Ignoraţi infulenţele exterioare care vă pretind un look de care toată lume se va indrăgosti şi beneficii uriaşe cu ajutorul aspectului. Până la urmă voi nu aveţi nevoie să fiţi iubiţi de toată lumea, ci de acea persoană care inseamnă cât toată lumea.

O relaţie se întreţine cu gesturi frumoase şi nu cu aspectul vostru exterior. Evident că nu o să vă spun niciodată să nu vă îngrijiţi şi aranjaţi, dar puneţi mereu pe primul plan fericirea partenerului, gândindu-vă în fiecare clipă cum să-i treziţi zâmbetul pe buze. Ceea ce vă spun poate părea exagerat şi extremist, dar nu cred că v-aţi dori vreodată o persoană care sa vă  placă doar pentru cum arătaţi şi nu pentru cine sunteţi sau ce faceţi.

Revenind la întrebarea din titlu, ştim că iubim atunci când a-l umple de bucurie pe celălalt este mai important decât a ne hrăni orgoliul şi a ne dori să impresionăm prin aspect. Ştim că iubim atunci când lumea cu toate standardele şi modelele ei, pierde teren in faţa fericirii celui/ celei de lângă noi.