Ziua Izabelei

By 22 February 2015Internet

O fată de 11 ani din Constanța a reușit să creeze o adevărată isterie in mediul online după ce a creat un eveniment public din ziua sa de naștere. Mai exact, și-a făcut pagină de facebook și, impreună cu prietena sa, au invitat toată România la sărbătoare. In prima zi de la această apariție, mai bine de 100 de mii de oameni și-au anunțat prezența la ziua Izabelei.

Totul a devenit viral după ce amatorii de glume online au început să creeze imagini despre Ziua Izabellei. Pozele virale cu un text amuzant s-au propagat rapid şi au dus vestea gafei făcute de fată. Acum, toată lumea ştie că pe 14 martie Izabela urmează să împlinească 12 ani.

Nici măcar mesajul de dezminţire care a apărut, la un moment dat, nu a oprit comentariile celor care şi-au anunţat participarea la eveniment. Imaginaţia internauţilor a mers însă şi mai departe.

In prezent pe Facebook sunt zeci de pagini fictive cu numele “Ziua Izabelei”, la care se alătură in continuare mii de useri.

Fenomenul viral din România are toate șansele să ajungă chiar și in Parlamentul European, intrucât readuce in discuție un fenomen periculos propagat pe rețelele de socializare – accesului minorilor la rețelele de socializare. Acest lucru ii pot expune la tot soiul de pericole, precum pedofilii sau alte persoane care iși propun exploatarea imaginii minorilor.

Ilea Iulia, Liceul Timotei Cipariu

Leave a Reply